Fem d'una ciutat grisa, un Mataró de Colors

Gris. Sense rumb definit, encallada. Mataró és una capital amb grans actius, amb un enorme potencial, amb molts ciutadans que tenen bones idees i iniciatives, però tots estem d’acord també que avui roman acomplexada, aturada…

Tenim un gran repte al davant, i aquest repte es diu Mataró.

Passar del Mataró gris a la ciutat verda, la que vol viure i conviure de manera sostenible, en contacte amb la natura. Una ciutat que integri els boscos que l’envolten. Una ciutat oberta pels quatre costats i que aposti d’una manera decidida per la salut i la sostenibilitat.

La ciutat blava, la ciutat que s’obre al mar, que viu també al Passeig Marítim i al Port, i que transforma la barrera de la N-II en una Avinguda entre Sant Simó i el TecnoCampus, que sigui el millor revitalitzador econòmic i ciutadà de l’extraordinària façana marítima de Mataró.

Del Mataró gris, de la desigualtat i la manca d’oportunitats, a la ciutat vermella, una sola ciutat, compromesa amb tothom, sense deixar ningú enrere. La ciutat de l’educació, la participació, la convivència, el civisme i el bé comú. La Mataró solidària, que redistribueix la riquesa, que incrementa el parc públic d’habitatge, que lluita contra la desigualtat.

La ciutat lila, la que repensa totes i cadascuna de les polítiques públiques incorporant la perspectiva de gènere, el Mataró que vol ser capital de l’esport femení.
Del Mataró del govern gris, que es tanca en sí mateix, que no comparteix, que s’identifica més amb un sol partit que amb el conjunt de la ciutadania, a la ciutat groga, compromesa amb la qualitat democràtica, els drets civils i polítics i la llibertat d’expressió.

Prou grisor… Vermell, blau, verd, groc, lila. Aquests són els colors, els colors del Mataró que volem construir. Una ciutat pròspera, oberta, lluminosa, sostenible, inclusiva, solidària i democràtica. Mataró, una ciutat Republicana i de Progrés.