Nacional II, un passeig obert al mar

Nacional II, un passeig obert al mar
Nacional II, un passeig obert al mar

La carretera N-II, juntament amb la via del tren, no només és una barrera entre la ciutat i el mar.

La seva configuració actual, amb grans discontinuïtats, amb trams sense ni tan sols voreres, la converteix també en un greu impediment per caminar sense entrebancs, des d’un extrem a un altre, des de l’estació al Tecnocampus, des de l’Havana fins a Laia L’Arquera.

Ens cal disposar d’un passeig que permeti,  d’una manera còmoda i agradable, anar a peu des de Sant Simó al TecnoCampus.

És per això que us proposem la creació d’una avinguda oberta, un espai per la ciutadania, amb voreres amples, recuperant espai als cotxes, i accessible al mar. La façana marítima que Mataró es mereix.

Un espai amb més qualitat de vida pel veïnat, amb menys soroll i menys contaminació.

Un nou espai per viure Mataró, per caminar, per córrer, per anar en bicicleta o simplement per llegir o gaudir de la gastronomia de la capital del Maresme.

Per nosaltres, la ciutat compacta, la ciutat blava, la ciutat oberta al mar, la ciutat que atrau visitants, la ciutat capital econòmica, comercial i cultural, necessita recuperar per la ciutadania espais com aquest.

Transformant-lo des del seu inhòspit aspecte actual, al d’un modern bulevard, que rellançarà l’activitat econòmica i d’oci de la que, sens dubte, serà la millor façana de Mataró.