Si votem, guanyem. Esquerra Republicana tenim a tocar la victòria a Mataró.

Si votem, guanyem. Esquerra Republicana tenim a tocar la victòria a Mataró.
Si votem, guanyem. Esquerra Republicana tenim a tocar la victòria a Mataró.

L'acte ha estat presentat per la persona més gran, Josep Maria de la Hoz, i una de les persones més joves, Omaima Blal, que han exposat un dels nostres lemes de campanya: “Fer d'una ciutat grisa, un Mataró de colors”

Seguidament Marta Rosique, la Diputada més jove al Congrés, ha reivindicat l'acció del jovent: “Diuen que la política no ens interessa, però qui ha de portar la veu als carrers i a les institucions, som nosaltres, els joves. I estem farts d'aguantar lleis com la llei Wert, la llei mordassa o la llei d'estrangeria i les reformes laborals del PP i del PSOE, que fan tot el possible per discriminar-nos”

Rosique també ha parlat de temes que han afectat de ple la ciutat: “Volen que tinguem por de sortir oci a la nit, d'aturar desnonaments o de portar una samarreta reivindicativa, com va passar a Mataró, quan van agredir un company de Jovent Republicà per dur-ne una, al crit de Viva Vox.” Quan es tolera la intolerància, l'intolerància s'imposa. Com poder fer passos endavant? Mobilitzant-nos i consolidant la victòria republicana.

Anna Salicrú, número 2 de la candidatura i presidenta d'Esquerra Mataró, ha reivindicat la feina feta durant aquest últim mandat “Som qui ha presentat més propostes, qui hem fet més preguntes al govern, qui hem fet més al·legacions als pressupostos, qui hem presentat més projectes,qui ha parlat amb més gent perquè ens expliquessin problemes de Mataró”.

Salicrú ha exposat que Mataró necessita un Alcalde com en Francesc: “Un bon corredor de fons i una persona constant i treballadora, i ara sí: més aprop de la meta que mai”. Així com el perquè: “Volem construir majories democràtiques,progressistes i republicanes als ajuntaments del país,com a pas indispensable en el projecte de construcció republicana. Som el relleu de generacions que durant segles han lluitat per llibertat.”

Rufián: Alguns ens coneixen molt per fer discursos de 5 minuts davant dels gàngsters. Però hi ha qui no el coneixen tant, i s'han passat la vida trencant-se la cara pels seus, per la gent del seu poble. Qui fa municipalisme, com en Francesc Teixidó i el seu equip.

Estem a espatlles de gegants. Us envio un missatge d'un home just que està empresonat: “Em dic Oriol Junqueras, tinc 50 anys i sóc un pres polític. Aquest 26 de maig heu de guanyar les eleccions als meus carcellers”.

Rufián interpel·la al socialisme catalanista: “Aquells amics, veïns i coneguts que els hi fa vergonya les declaracions de Borrell, de l'Iceta fent-se selfies amb l'extrema dreta. Da igual la bandera que tengas en el balcón o en el corazón, si eres antifascista eres de los nuestros”

Rufián menciona també l'actualitat política: “Miquel Iceta, que vol ser Senador, li han preguntat si aniria a visitar a Oriol Junqueras. Ha respost: No, claro. Provocaron mucho dolor, seria legitimarlo, seria muy bestia. Miquel, bestia quizá sea mirar al techo mientras el resto del parlamento aplaudió a los familiares de los presos. Quizá a ti te tendríamos que pedir humanidad”

Finalment, ha intervingut Teixidó fent un repàs als últims anys a la ciutat: “A Mataró no hi passa res, la ciutat s'empobreix i perd oportunitats, augmenten les desigualtats entre barris, tanquen botigues. L'emprobriment no és només econòmic i social, també hi ha hagut un retrocés en la qualitat democràtica”. I proposa una alternativa: “És indispensable tancar carpetes, desencallar temes pendents pel futur de la ciutat.... No esteu fastiguejats que cada campanya electoral surti el tema del Corte Inglés? Sembla increïble,que un tema d’aquesta importància no se n’hagi parlat durant 4 llargs anys”

Teixidó ha fet un crida a perdre la por i votar perquè el canvi a Mataró sigui possible “Fa 40 anys que manen més o menys els mateixos. El risc és seguir com fins ara. Mataró, la 8ª ciutat de Catalunya, no és la capital comercial, econòmica i cultural que hauria de ser… Cal un canvi! No tingueu cap por! Que tenim a perdre? Asfaltar 50 carrers de cop el mes abans de les eleccions del 2023? Tornar a parlar del Mataró Parc i el Pla de Mobilitat al maig de 2023? No teniu res a perdre”