Francesc Teixidó

Francesc Teixidó
Francesc Teixidó

Sóc en Francesc Teixidó Pont.

Vaig néixer a Mataró, el 5 de gener de l'any 1963. Estic casat i tinc dos fills.

Sóc  Enginyer Agrònom (UPC) i Màster en Economia i Direcció d’Empreses (IESE).

La meva primera feina va ser en el meu ram, l’agricultura, fent projectes de sistemes de reg per goteig i microaspersió per grans explotacions agrícoles.

Després, he desenvolupat la meva carrera professional la consultoria estratègica, la direcció financera i la banca. Més recentment he col·laborat amb una enginyeria centrada en el reciclatge i l’obtenció d’energia dels residus urbans i també en l’aprofitament de l’onatge per la producció d’electricitat.

Les meves conviccions, d’esquerres i independentistes, em van portar a afiliar-me a Esquerra Republicana de Catalunya l’any 2003. Durant els meus anys de militància he ocupat diverses responsabilitats, entre les quals la presidència de la Secció Local de l'any 2011 fins el 2013.

En l'àmbit institucional, vaig ser escollit regidor a l'Ajuntament de Mataró durant la legislatura 2007-2011. L’any 2015 la coalició ERC-Moviment d’Esquerres va tornar a entrar amb força a l’Ajuntament de Mataró. Actualment sóc el Portaveu del Grup Municipal.

Sóc soci de diferents entitats  culturals i esportives: Òmnium Cultural, el Barça, el Mataró, el CN Mataró, Som Mobilitat, … i també del Maimakansu.  M'agrada molt l'esport, en concret l'atletisme. Entrenar per les curses de mitja i llarga distancia et fa veure que per aconseguir els objectius fa falta planificació, constància i esforç.

Crec en Mataró: des de Rocafonda fins al Pla d’en Boet, des de Cerdanyola fins a l’Havana. Vull ser l’alcalde de tothom i transformar la ciutat. Estic convençut que ara és el moment.

Fem-ho plegats!