Escola de les Arts

Escola de les Arts
Escola de les Arts

Des dels seus inicis l'escola municipal de música de Mataró va néixer com un projecte singular. L’EMMMataró ha treballat des de llavors, amb èxit, per afegir valor cultural a Mataró. I per aconseguir-ho, facilita l’accés a la música i a l’expressivitat a tota la ciutadania. Ofereix, entre altres possibilitats, programes de música en família (0-3 anys), per nens i nenes (4-7 anys), per nois i noies (de 8 a 17 anys), per majors de 18 anys, per gent gran i per accedir a estudis musicals superiors.

L’EMMMataró no disposa en aquest moments de cap edifici que sigui la seva seu central, on acudeixin al menys una part dels seus quasi 1.500 alumnes. Disposa d’oficines al Centre Cívic del Pla d’en Boet i de seus d’instruments a les escoles Angeleta Ferrer i Anxaneta. L’EMMM desenvolupa la seva activitat en diversos punts de la ciutat, amb diferents projectes repartits per escoles de primària i centres cívics, per acostar la música a tot arreu.

L'Aula de Teatre és una escola d'ensenyaments teatrals que s'engloba dins del projecte formatiu d'arts escèniques de Mataró, on és fomenta l’aprenentatge, la difusió i la creació en matèria d’arts escèniques.

Des del primer tast teatral (6-9 anys), aula júnior (10 a 16 anys), aula júnior de perfeccionament (17 a 25 anys), teatre musical (12-17), fins ateatre per a gent gran, diversos tallers (teatre còmic, interpretació o integració), cursos de dansa contemporània, dansa creativa (5-10 anys) i dansa júnior (11 a 16 anys)… L’Aula de Teatre impulsa també projectes que formen part de l’escola de l’espectador com la Mostra de Teatre Juvenil i Infantil o Tots Dansen i la celebració dels dies internacionals de teatre i dansa.

Sembla molt clar, que totes les manifestacions de l’expressivitat, ja siguin a través de la música, del teatre, de la dansa… Són complementàries i que poden constituir diferents experiències formatives simultànies i per tant, compartir els mateixos espais i permetent el tast d’un i altres.

Proposem que aquesta mixtura d’activitats artístiques, musicals, teatrals, de dansa, puguin desenvolupar-se en un espai singular. Un espai situat, a més, a prop de l’estació, amb la qual cosa podrà ser un nou instrument perquè Mataró exerceixi de capital de comarca.

La nostra intenció és que aquest espai sigui el Vapor Gordils.

El Vapor Gordils, construït el 1838, va ser la primera fàbrica a la ciutat que va fer servir el vapor com a font d’energia per a les màquines. Ara, caldria adaptar-la a les necessitats d’una escola de música, de teatre i dansa, perquè esdevingui una moderna escola de les arts.