Només hi ha una alternativa real de canvi a la ciutat: Esquerra Republicana – MES

Només hi ha una alternativa real de canvi a la ciutat: Esquerra Republicana – MES
Només hi ha una alternativa real de canvi a la ciutat: Esquerra Republicana – MES

Aquest darrer divendres 12 vam presentar els homes i dones d'Esquerra Republicana – Moviment d'Esquerres que concorrem a la candidatura republicana de Mataró.

L'acte portava per nom “Gent diversa per una ciutat plural”, i així hem configurat la llista: Amb persones de procedències diverses, però amb un projecte compartit per a Mataró i per al nostre país.

Una llista que per si sola transmet aquella visió de la ciutat que volem, diversa i cohesionada, des de Rocafonda a Pla d'en Boet i des de Cerdanyola a l'Havana. Tothom de la candidatura, sense excepció, aporta coses importants.

Tal com concreta el nostre Pla d'Igualtat, hem confeccionat una llista cremallera que respecta la paritat entre dones i homes.

Amb una presentació amena de les persones i explicació dels motius pels quals col·laboren amb el projecte d'Esquerra (adjuntem fitxes), van intervenir algunes persones candidates:

Josep Maria de la Hoz, coordinador de la Secció de Pla d'en Boet, va reivindicar el treball col·lectiu per a la millora de les condicions de vida de les persones: “Esquerra Republicana és el trampolí col·lectiu per continuar plasmant els nostres ideals: Donar protagonisme als barris, sense tractar-los com a perifèries, trencant barreres i donant veu a totes les persones que hi viuen”

Elena Carrasco, funcionària municipal, va exposar les seves inquietuds: “Per a la ciutat, el que vull, és que cada persona que hi viu pugui progressar. Som una sola ciutat, un sol poble, on avancem amb els coneixements, tecnologia i cohesió socials. Volem ser la millor versió de nosaltres mateixos, on la comprensió i formació, siguin els pilars”.

Alfons Palacios, President nacional de Moviment d'Esquerres, va parlar sobre el projecte compartit entre les dues formacions: “Quan pensem en la República pensem en rostres, i aquest país es construeix escoltant-los, als seus patiments i als seus somnis”. Finalment, Palacios va tenir unes paraules per l'alcaldable: “No trobo ningú que escolti com en Francesc Teixidó. I per això vull que sigui el nostre alcalde”.

Soraya El Farhi, activista mataronina, va defensar la diversitat com una fortalesa i potencial de la ciutat: “Treballem per una ciutat que sigui conscient de la diversitat, i que la utilitzi per trobar espais d'enteniment i com una eina de progrés. Trenquem els guetos que tant agraden a l'extrema dreta, no volem una ciutat dividida i classista”

Carles Porta, candidat de Jovent Republicà, va reivindicar la participació juvenil a la política: “Cap de les grans mobilitzacions que han tingut lloc a la ciutat aquests darrers anys no haurien sigut realitat sense la participació del jovent. Els joves no som el futur, som el present, i l'únic partit que ho té assumit és Esquerra Republicana”

Rosa Guanyabens, psicopedagoga i expresidenta de l'ANC de Mataró, va ressaltar la importància d'unes condicions de vida dignes: “El govern s'ha de preocupar d'una a una de les persones que viuen al nostre país. L'Esquerra Republicana del 1931, com la d'avui en dia, tenim l'obligació de treballar perquè la ciutadania pugui assolir allò que necessiti. Malgrat que ens falten uns recursos que no tenim perquè no som un estat, no podem deixar a ningú enrere”.

Anna Salicrú, presidenta de la Secció Local i segona a la candidatura, va presentar l'alcaldable republicà Francesc Teixidó: “Ell creu que Mataró no té un rumb definit i necessita un canvi. En Francesc té moltes virtuts perquè torni a ser l'Alcalde republicà després de 80 anys: Ningú dels 27 regidors del consistori actual coneix tant l'Ajuntament com ell”.

“En Francesc és molt proper, amable, s'entén amb tothom, fins i tot amb aquells qui estan a les antípodes del què pensem nosaltres. És aquest do el què ens ha de servir per teixir complicitats necessàries. Li agrada treballar en equip, i malgrat les seves fermes conviccions, sempre està obert a incloure altres punts de vista si s'argumenten bé. S'arremanga quan cal, és constant i treballador”

Finalment, Francesc Teixidó, va cloure l'acte: “Hem sigut el Grup Municipal que més propostes hem formulat, no només sobre temes nacionals sinó sobretot de locals. Malauradament moltes de les nostres propostes, tot i ser aprovades, no s'han convertit en realitat. Mataró continua tenint oberts els mateixos grans temes de sempre. Si volem canviar la realitat, ho haurem de fer nosaltres”

“Tenim la cohesió interna, la maquinària, la millor llista, el millor equip per a competir per l'alcaldia. Només hi ha una alternativa real de canvi a la ciutat, ERC – Moviment d'Esquerrres. Aquestes eleccions són entre el PSC i Esquerra, entre l'equip que ja heu conegut aquests 4 anys i aquesta magnífica llista que presentem avui”.

“Hem de convèncer que podem aspirar a una major qualitat democràtica, a un govern que sigui de tothom i no d'un sol partit polític. Podem aspirar a molt més que asfaltar 42 carrers o anunciar noves estacions a 40 dies de les eleccions”