Mataró necessita un Teatre - Auditori - Sala de Concerts de primer nivell

Mataró necessita un Teatre - Auditori - Sala de Concerts de primer nivell.
Mataró necessita un Teatre - Auditori - Sala de Concerts de primer nivell.

Un equipament que es pot trobar a moltes ciutats catalanes de la categoria de Mataró i que contribuiria a dotar la ciutat d’una oferta cultural estable de qualitat també a exercir la capitalitat cultural de Mataró.

Efectivament, el Teatre-Auditori-Sala de Concerts que Mataró necessita hauria de convertir-se en un equipament cultural de referència Catalunya i amb influència directa no només a Mataró sinó a tota la comarca del Maresme, amb una població de 450.000 persones.

Permetria configurar una ciutat més identificada en l’àmbit cultural, amb una programació de qualitat de música, teatre, òpera, dansa, circ, poesia, màgia … Però sobretot, impulsaria el desenvolupament de tota mena de projectes educatius i socials, activitats escolars, tallers, conferències, concerts familiars... Tot plegat, contribuint a més, a la creació i formació de nous públics per les arts escèniques.

L’intercanvi d’experiències i les sinèrgies amb l’Escola de Música i l’Aula de Teatre, haurien d’ajudar a créixer i madurar projectes culturals diversos, que com ha passat en altres indrets, donin pas a residències de formacions musicals estables o tallers escenogràfics, que juntament amb el propi Teatre-Auditori-Sala de Concerts, han de transformar-se en un motor cultural, que produeix i coprodueix espectacles de tots els gèneres.

Tenim intenció d’assumir aquest repte, un dèficit històric a la ciutat, consensuant en primer lloc la millor ubicació entre les possibles (ja sigui al Front Marítim o bé a prop del Parc Central). Mataró mereix un equipament cultural de referència i accessible per a tota la ciutadania.